Drupinātājs

Tā ir mašīna, ko var izmantot akmens un gružu sasmalcināšanai, bet galvenokārt betona saspiešanai

Drupināšana – metode

Dzelsbetona un betona pārstrāde

Betona konstrukcijām, kas tiek nojauktas vai atjaunotas, betona pārstrādē aizvien biežāk tiek lietota šķembu drupināšanas metode. Dažreiz betona atkritumi tiek izgāzti atkritumu poligonā, bet otrreizējai pārstrādei, drupināšanai ir vairāki ieguvumi, kas to padara par pievilcīgāku metodi 21. gadsimtā, kad vides ekoloģija, vides tiesību akti un vēlme samazināt būvniecības izmaksas ir prioritāte.

Betona agregāts, kas savākts no nojaukšanas vietām, tiek novadīts caur smalcināšanas mašīnu – drupinātāju. Drupinātājā tiek izmantots tikai neaizvietots betons, kurā nedrīkst būt atkritumu – koksnes, papīra un citu šādu materiālu. Metāli, tādi kā armatūra, tiek pieņemti, jo tos var noņemt ar magnētiem un citām šķirošanas ierīcēm un izkausēt, lai tos varētu pārstrādāt citur. Atlikušos agregātu gabalus šķiro pēc lieluma.

Drupināšana - Pārstrādātā drupināta betona atkārtota izmantošana

Jau vairāk nekā simts gadus celtniecības nozare ir apstrādājusi betonu kā vienreizēju celtniecības materiālu, kas tiek likvidēts, tiklīdz tas ir nodots. Tomēr, pateicoties tehnoloģiskiem sasniegumiem – drupināšanai, betonam nav jātērē gadsimtiem ilgs laiks, lai sadalītos atkritumu poligonā. Drupinātu pārstrādāto betonu var izmantot arī kā sausu pildvielu jaunam betonam, ja tajā nav piesārņotāju. Arī betona segumus var drupināt uz vietas un izmantot kā bāzes slāni asfalta segumam, izmantojot procesu, ko sauc par rublizēšanu.

Citi mūsu pakalpojumi

Contacts


SIA GLOBAL NORDIC METALS
Reg.No .: 40103540561
Address: Rencēnu iela 41 A, Riga, LV-1073
AS Swedbank
SWIFT: HABALV22
Account No. LV97HABA0551033393819

Email: info@ekudemontaza.lv

Pieteikties

[recaptcha size:compact]

Sikdatnes (cookies) mums sniedz iespeju uzlabot jusu ka lietotaja ertibas. Turpinot izmantot musu vietni, jus piekritat sikdatnu izmantosanai. LASIT VAIRAK

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close